Składniki:
- 1,2 kg polędwicy wołowej
- 20 dag żółtego sera
- 1 łyżka musztardy chrzanowej
- 10 dag masła
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.
Całość dokładnie wymieszać i uformować kostkę, którą wstawić do zamrażalnika aby zastygła.
W między czasie mięso pokroić w plastry, które tak naciąć aby powstała kieszeń.
Kieszeń tą posmarować musztardą, wymieszaną z ziołami prowansalskimi.
Następnie włożyć w nią starty na tarce seler i spiąć wykałaczką.
Smażyć na ruszcie około 10 minut z każdej strony.
Przed podaniem oprószyć solą ora pieprzem i podawać z ziołowym masełkiem.