Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką
Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej
- 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry
- 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego
- 1 mała cebula pokrojona w plastry
- 1 szklanka oleju
- ¼ szklanki octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy w proszku
- kilka posiekanych listków bazylii
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Wymieszać składniki marynaty tj. olej, ocet i przyprawy. W misce zalać marynatą fasolkę i cebulę, odstawić na kilka godzin. Tuż przed podaniem dodać seler i rzodkiewkę.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 05, kwiecień 2012 17:16
- Patrycja Wilk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak
-
Fasolka szparagowa z pomidorami
-
Fasolką okraszona boczkiem z orzechami
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami
-
Zielona fasolka z serem rokfor i chrupiącym boczkiem
-
Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny
-
Fasolka szparagowa z tartą bułką
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
-
Fasolka szparagowa z rumianą tartą bułka