Składniki: 5 jajek 1 cebula pokrojona w pół plastry ½ czerwonej papryczki chili ½ pokrojonej w plastry łodygi selera 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soku z tamaryndowca sól i cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: W małym rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę, smażyć mieszając aż zacznie się lekko rumienić. Dodać sok…
Tag: łodyga
Listy
Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką
by Patrycja Wilk • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego 1 mała cebula pokrojona w plastry Marynata: 1 szklanka oleju ¼ szklanki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku kilka posiekanych listków bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut,…