Marynata do grillowanych mięs
Marynata do grillowanych mięs5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki ziarna sezamowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
Sos sojowy wymieszać z cukrem.
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ziarna sezamowe oraz olej sezamowy.
Całość wymieszać, dodając jeszcze posiekany kandyzowany imbir oraz pieprz.
Ponownie wymieszać.
Marynata idealna do grillowanych polędwiczek.
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty na grilla
- Opublikowano: czwartek, 15, listopad 2012 18:37
- Ewelina
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Marynata do grillowanych mięs
-
Marynata do ryb z grilla Iwony
-
Marynata do mięs z grilla o smaku limonki i zielonej cebulki
-
Marynata do mięs z grilla z octem winnym
-
Marynata do mięs z grilla Iwony
-
Pikantna marynata do mięs z grilla z sosem sojowym i octem balsamicznym
-
Azjatycka marynata do grillowanego mięsa z drobiu
-
Marynata z maślanki do mięs z grilla