Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos barbecie Magdy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • sól

Sposób wykonania:
Seler oraz cebulę posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać pomidory, ocet z czerwonego wina, brązowy cukier, tabasco oraz sól do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu około 20 minut.
Sos ten można podawać na zimno i na gorąco. Idealny do grillowanych potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *