Makrele w papilotach

10427
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Makrele w papilotach4.60 out of 5 based on 245 voters.


Składniki:

  • 12 filetów makreli
  • 10 dag masła
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Natkę pietruszki wymieszać dokładnie z masłem po czym posmarować nim filety z makreli od wewnętrznej strony po czym przykryć drugą połówką aby powstała cała ryba.
    Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Układać ryby na foli aluminiowej a na nich rozłożyć plasterki cytryny, folie zawinąć.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut.


    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Weronikę

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi