Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: makrele

Pasta twarogowa z makrelą Asi

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pastę twarogową z makrelą Asi. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: twarogu, wędzonej makreli, musztardy i koperku.   
 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 wędzona makrela 
  • 1 cebula
  • 1 jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka pikantnej musztardy 
  • garść posiekanego koperku
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz 

Makrele w papilotach

Składniki: 12 filetów makreli 10 dag masła łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy cytryna sól pieprz Sposób wykonania; Natkę pietruszki wymieszać dokładnie z masłem po czym posmarować nim filety z makreli od wewnętrznej strony po czym przykryć drugą połówką aby powstała cała ryba. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Układać ryby…

Pikantna pasta rybna

Składniki: 2 wędzone makrele 2-3 cebulki 4 ogórki konserwowe 1 łyżka majonezu Sposób wykonania: Z ryb usunąć ości oraz skórki po czym mięso zmiksować. Następnie szczypior i dymki razem ze szczypiorem posiekać a ogórki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do ryby. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majonez. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku…