Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pastę twarogową z makrelą Asi. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: twarogu, wędzonej makreli, musztardy i koperku.
Składniki:
- 250 g twarogu
- 1 wędzona makrela
- 1 cebula
- 1 jogurtu naturalnego
- 1 łyżka pikantnej musztardy
- garść posiekanego koperku
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Twaróg rozetrzeć widelcem.Następnie z makreli wyciągnąć ości i oderwać skórkę.Mięso porwać na mniejsze kawałki, które dodać do twarogu.Obraną cebulę i koperek drobno posiekać, dodać do twarogu.Dodać jeszcze musztardę oraz jogurt naturalny.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Liczba porcji: 4