Makrela z orzechami

14751
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Makrela z orzechami 4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 4 makrele
  • ½ l mleka
  • 10 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 5 dag masła
  • 1 grejpfrut
  • 3 dymki
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sól

Sposób wykonania:
  1. Ryby oprószyć pieprzem i zalać mlekiem po czym ja wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć je z mleka i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej wysmarowanych masłem.
    Następnie skropić je sokiem z grejpfruta, oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekaną cebulą oraz orzechami.
    Folie zawinąć i piec na rozgrzanym ruszcie około 35 minut.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi