Makrela w śmietanie ze szczypiorkiem

8123
com_content.article
(Oddano 247 głosów z średnią 4.81 z 5)
Makrela w śmietanie ze szczypiorkiem 4.81 out of 5 based on 247 voters.


Składniki:
• 8 filetów z makreli
• 200 ml śmietany
• 2 pęczki szczypiorku
• 2 łyżki masła
• 1 cebula
• 200 ml wytrawnego białego wina
• sok z cytryny
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, zalać winem i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać śmietanę i trzymać na ogniu do jednolitej konsystencji sosu po czym dodać posiekany szczypiorek.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem, włożyć do sosu.
Pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 4-5 min.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Marta M

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi