Makrela na ryżu

16555
com_content.article
(Oddano 9 głosów z średnią 4.67 z 5)
Makrela na ryżu 4.67 out of 5 based on 9 voters.


Składniki:

  • 250 g wędzonej makreli
  • woreczek ryżu
  • strąk czerwonej papryki
  • ogórek kiszony
  • cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
      W między czasie z makreli usunąć skórę i ości o dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
      Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.
      Następnie ogórka i paprykę pokroić w kostkę i wymieszać razem z ugotowanym ryżem.
      Dodać jeszcze majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Przełożyć ryż na talerz i ułożyć na nim rybne kulki.

      Dodaj komentarz

      Zabrania się dodawania linków


      Kod antyspamowy
      Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi