Lekki torcik kokosowy
Lekki torcik kokosowy 4.50 out of 5 based on 40 voters.
Składniki:
- 5 białek
- 1 szkl. wiórków koksowych
- 1 szkl. cukru pudru
- 3 łyżki mąki
- 1 ½ szkl. dżemu morelowego
- bita śmietana
- wiórki koksowe
-
Białka ubić a sztywno z dodatkiem cukru po czym dodać wiórki koksowe oraz mąkę, całość bardzo delikatnie wymieszać.
Przelać do formy wyłożonej folia aluminiowa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 25 minut.
Po upieczeniu gdy ostygnie wierzch posmarować dżemem.
Udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.
- Szczegóły
- Kategoria: Torty
- Opublikowano: piątek, 08, kwiecień 2011 10:48
- Paula Drągowska