Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina serowa

Składniki:

  • 2 szkl. białego sera
  • ½ szkl. surowych białek
  • 1szkl. ugotowanych rozdrobnionych ziemniaków
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ¼ kostki masła
  • sok

Sposób wykonania:

  1. Ziemianki utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser oraz roztopione masło.
    Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem cukru waniliowego, delikatnie połączyć.
    Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej paromianem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem polać gęstym owocowym sokiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *