Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo Wioli

Składniki:

  • 2 sosy Italia neapolitańskie
  • 50 dag. fileta z kurczaka
  • 4 cebule ok. 50 dag
  • 4 parówki ok.50 dag
  • 3 łyżki oleju
  • papryka ostra

Sposób wykonania:

  1. Filet kurczaka pokroić w paski, smażyć na oleju 10 min. Oczyszczone papryki, cebule i parówki pokroić i połączyć z mięsem. Dusić 15 min. Wsypać sosy Italia i dodać 1 l. gorącej wody. Doprawić do smaku papryką i zagotować. podawać z pieczywem pszennym lub ryżem.
    Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *