Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z zielonym groszkiem i parmezanem

Składniki:

  • 1 szklanka kuskus
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1,5 szklanki zielonego groszku konserwowego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • ½ szklanki tartego parmezanu
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion warzywny, dodać oliwę, sól i pieprz oraz kuskus, chwilę podgrzewać aż płyn się wchłonie. Dodać obsączony z zalewy groszek, skórkę z cytryny, koperek, wymieszać. Przed podaniem posypać tartym serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *