Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z kukurydzą i papryką

Składniki:

  • 1 szklanka kuskus
  • 1,5 szklanki wody
  • ½ szklanki kukurydzy konserwowej
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę kolorowej papryki
  • ¼ szklanki posiekanej naci pietruszki
  • szczypta nasion kolendry
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać przyprawy i wsypać kuskus, powoli podgrzewać mieszając do momentu aż cały płyn się wchłonie. Paprykę opiec w piekarniku na chwilę włożyć do worka nylonowego, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Kukurydzę obsączyć z zalewy. Do rondla z kuskus dodać paprykę, kukurydzę, nać pietruszki, ewentualnie doprawić, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *