Składniki:
- 1 szklanka kuskus
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 dojrzałe mango
- 1 papryczka chili
- ½ szklanki rodzynek
- 1 pomidor
- sok z jednej cytryny
- posiekana natka pietruszki
- sól
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia 1,5 szklanki wody, dodać kuskus, chwilę podgrzewać mieszając, przykryć, odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę miąższ mango, oczyszczoną i posiekaną papryczkę chili, smażyć mieszając aż mango zacznie się rumienić. Dodać obrany, posiekany czosnek, rodzynki, pokrojony w kostkę pomidor, sok z cytryny i natkę pietruszki, dusić kilka minut mieszając, dodać przygotowany wcześniej kuskus, wymieszać delikatnie i podawać.