Kurze udka z grilla
Kurze udka z grilla4.50 out of 5 based on 24 voters.
Składniki:
- 6 udek z kurczaka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 szkl musztardy
- 8 łyżek miodu
- łyżka suszonego tymianku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Natkę pietruszki opłukać, wysuszyć i posiekać .Udka umyć, osuszyć. Ostrym nożem delikatnie odciąć skórę od mięsa, do powstałych kieszonek włożyć po porcji natki pietruszki. Udka natrzeć solą, odłożyć na 2 godziny do lodówki. Musztardę wymieszać z płynnym miodem, suszonym tymiankiem i szczyptą pieprzu. Posmarować udka glazurą i ułożyć na natłuszczonym ruszcie. Grillować po 20 minut z każdej strony.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: piątek, 23, marzec 2012 13:18
- Krzysztof Pacia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem