Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurki w pikantnym cieście

Składniki:

    • 50 dkg kurek
    • 1 szklanka oleju
    • 1 jajko
    • ½ szklanka mąki
    • 4 łyżki mleka
    • 1 łyżeczka cukru
    • pieprz, sól, curry


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, przyciąć trzony obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie, obsączyć, osuszyć. Z maki jaka i mleka przygotować ciasto, dodać cukier i przyprawy w takiej ilości aby ciasto było pikantne. W rondlu rozgrzać olej, każdego grzyba moczyć w cieście, pozwolić aby jego nadmiar ściekł, smażyć na złoty kolor. Przed podaniem obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *