Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z ryżem i marchewką

Składniki:

  • 90 dag kurczaka
  • 3 szkl pieczarek w plasterki
  • 4 marchewki
  • ¾ szkl ryżu
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • łyżeczka sproszkowanego bulionu
  • łyżeczka przyprawy curry
  • 2 szkl wody
  • ¼ łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Kawałki kurczaka zarumienić na rozgrzanym oleju z odrobiną wody.
Wówczas kurczaka zdjąć  a na patelnie wrzucić pokrojone grzyby, pokrojoną w plastry marchewkę oraz posiekaną cebulę.
Wrzucić jeszcze ryz po czym wlać bulion oraz wodę.
Doprawić do smaku przyprawą do drobiu oraz solą.
Na wierzchu rozłożyć kawałki kurczaka i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut do miękkości kurczaka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *