Składniki:
- 200 g sosu pomidorowego
- ½ szkl soku pomidorowego
- ½ szkl posiekanej cebuli
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki posiekanej papryki pimento
- ½ łyżeczki oregano
- ½ łyżeczki sproszkowanego chili
- ząbek czosnku
- kilka kropli sosu chili
- 4 filety piersi z kurczaka
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
- łyżka wody
- ½ szkl posiekanej natki pietruszki
- 3 szkl ugotowanego ryżu
Sposób wykonania:
Do rondla wlać sok pomarańczowy, sos pomidorowy, posiekana cebulę, rodzynki, posiekaną paprykę, oregano, czosnek, chili i sos chili.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie dodać filety i nadal dusić pod przykryciem około 12 minut.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z woda na gładką pastę.
Trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu.
Podawać z ugotowanym ryżem z posiekaną natką pietruszki.