Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z bakaliowym nadzieniem

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 10 dag wątróbki drobiowej
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 szkl. mleka
  • 5 dag rodzynek
  • 4 łyżki koniaku
  • ¼ kg orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Rodzynki zalać alkoholem i odstawić.
    W między czasie kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 1 godzinę.
    Następnie wątróbkę razem z namoczoną bułką zemleć w maszynce, wówczas dodać do nich posiekane orzechy, odsączone rodzynki oraz jajko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym nadzieniem nafaszerować kurczaka, którego ułożyć na brytfannie i upiec  rozgrzanym piekarniku.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Artura C

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *