Kurczak w zielonym curry
Kurczak w zielonym curry5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- 800 g filetów z piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka tajskiej pasty curry
- kawałek trawki cytrynowej
- 2 pomidory
- 2 szkl mleczka kokosowego
- 2 łyżki oleju
- sól
Sposób wykonania:
Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę.
Gdy się podsmaży dodać jeszcze posiekany czosnek oraz pastę curry.
Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie wlać jeszcze mleczko kokosowe oraz wrzucić obrane i pokrojone pomidory i trawkę cytrynową.
Całość dokładnie wymieszać i dusić około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 30, listopad 2012 13:34
- Klaudia Kaźmierczak
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany