Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z grilla na zimno

Składniki:

  • 3 papryki
  • 10 dag sera feta
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Paprykę smażyć na grillu do momentu, aż stanie się zupełnie czarna, wówczas przełożyć ją do woreczka foliowego i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Gdy papryka ostygnie obrać ją ze skórki, usuwając gniazda nasienne i krojąc na mniejsze kawałki.
Ułożyć paprykę na półmisku i posypać pokruszonym serem oraz posiekaną natką pietruszki.
Na koniec polać ją jeszcze octem winnym wymieszanym z olejem i szczyptą soli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *