Kurczak w miodzie
Kurczak w miodzie3.83 out of 5 based on 240 voters.
Składniki:
- 1 duży kurczak
- 1/3 szklanki miodu
- sok z połowy cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, nasolić i przyprawić pieprzem do smaku. Do naczynia z miodem dodać sok z połowy cytryny, posiekany czosnek, wymieszać. Tak przygotowanym miodem natrzeć kurczaka i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego kurczaka ułożyć w odpowiednim naczyniu, polać pozostałym miodem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę i piec przez 1½ godziny, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 15, sierpień 2007 20:06
- dominikab
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany