Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po tajsku z grilla

Składniki:

  • 1 cały kurczak

Marynata:

  • 1/3 szklanki sosu ostrygowego
  • 6 ząbków mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka mielonej palczatki cytrynowej ( opcjonalnie)

Sposób przyrządzenia:
Dokładnie umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 8 porcji. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i zamarynować w niej kurczaka najlepiej na kilkanaście godzin. Tak przygotowane mięso pieczemy na dobrze nagrzanym grillu przez 30 – 40 minut kilkakrotnie obracając.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *