Kurczak na patyku Natalii
Kurczak na patyku Natalii0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na kurczaka. Musisz je wypróbować. Kurczak na patyku Natalii. Lista zakupów: pierś z kurczaka, czosnek, musztarda, ocet balsamiczny.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki soli

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na podłużne paski.Następnie obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Zalać je olejem.Dodać ocet balsamiczny, sos sojowy oraz musztardę.Całość wymieszać i dodać jeszcze ostrą paprykę, zioła prowansalskie oraz sól do smaku.Ponownie wymieszać.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Wymieszać, aby równomiernie okryło się marynatą.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki do szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 29, sierpień 2018 09:20
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany