Składniki:
- 1 kg udek z kurczaka
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 4 łyżki oleju
- ½ łyżeczki oregano
- 3 łyżki ketchupu
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
![](http://blog.pychotka.pl/wp-content/uploads/2018/08/foto_udko-na-grilla-agaty.jpg)
Sposób wykonania:
-
Udka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przełożyć miód, ketchup, musztardę i olej.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze oregano oraz słodką paprykę.Ponownie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4