Krewetki z awokado

21096
com_content.article
(Oddano 37 głosów z średnią 3.73 z 5)
Krewetki z awokado 3.73 out of 5 based on 37 voters.


Składniki:


  • 2 awokado
  • 100 ml wywaru mięsnego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 80 ml śmietanki kremowej
  • sok z 1 cytryny
  • 4 duże krewetki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Obrane awokado skropić sokiem z cytryny, zalać śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie zmiksować.
    Następnie w gorącym wywrze rozpuścić żelatynę.
    Gdy zacznie tężeć zanurzać w niej krewetki i odłożyć.
    Natomiast resztę galarety przelać do masy z awokado i dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterek.
    Na wierzchu rozłożyć krewetki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi