Składniki:
- 300 g cielęciny
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 40 g mąki
- 1,25 l wywaru mięsnego
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 2 awokado 100 ml wywaru mięsnego 1 łyżeczka żelatyny 80 ml śmietanki kremowej sok z 1 cytryny 4 duże krewetki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado skropić sokiem z cytryny, zalać śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie zmiksować. Następnie w gorącym wywrze rozpuścić żelatynę. Gdy zacznie tężeć zanurzać w niej…
Składniki: 0,5 l wywaru mięsnego 1 l serwatki szczypta kminku ½ szkl. kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki pszennej natka pietruszki sól Sposób wykonania: Wywar doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego serwatkę oraz szczyptę kminku. Następnie mąkę rozprowadzić odrobiną wywaru, połączyć jeszcze ze śmietaną i dodać do zupy. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze raz…
Składniki: • 50 dag buraków ćwikłowych • litr rosołu z mięsa wołowego • 2,5 dag grzybów suszonych • 10 dag skórki chleba razowego • 2 żółtka • 8 dag rodzynek • ząbek czosnku • ziele angielskie • liść laurowy • pieprz, sól • lubczyk • tymianek • sok z cytryny Sposób przyrządzenia: W części rosołu…