Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w imbirowej marynacie

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek korzenia imbiru
  • 1 szkl. posiekanej natki pietruszki
  • ¼ szkl. soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki oliwy z oliwek
  • 20 krewetek

Sposób wykonania:

  1. Czosnek zmiksować razem z natka pietruszki oraz imbirem, wówczas dodać sos sojowy, oliwę oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać marynatą krewetki, które wstawić do lodówki na 24 godziny.
    Po tym czasie krewetki obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Wandę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *