Kremowa zupa rybna
Kremowa zupa rybna 4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
- 400 g filetów z białej ryby
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziemniaki
- 3 łyżki masła
- 400 g pomidorów z puszki
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 listki laurowe
- sól
- pieprz
- 500 ml wywaru rybnego
- 100 ml śmietany
- koperek
Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek posiekać po cym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemniaki pokrojone w plasterki.
Chwilę smażyć i wlać 100 ml wody i trzymać na ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać pomidory, natkę pietruszki, rybę oraz przyprawy.
Całość wymieszać i gotować około 8 minut.
Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy i udekorować koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: czwartek, 09, wrzesień 2010 11:57
- Zofia Kowalczyk
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa