Krem z natki pietruszki
Krem z natki pietruszki 0 out of 5 based on 0 voters.
Gotuj razem z nami- setki wyśmienitych przepisów na zupy. Krem z natki pietruszki. Przepis zawiera: natkę pietruszki, por seler.
Składniki:
- 1200 ml wody
- 2 pęczki natki pietruszki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 3 marchewki
- kawałek pora
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- żółty ser do posypania

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę pokroić w piórka.Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą i przesmażyć.Wówczas dodać obraną pietruszkę, seler, marchewkę i pora pokrojone na mniejsze kawałki.Zalać całość wodą i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania gdy warzywa będą już prawie miękkie wrzucić natkę pietruszki razem z łodygami.Chwilę jeszcze pogotować po czym zdjąć garnek z ognia.Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać słupkami żółtego sera.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: sobota, 08, wrzesień 2018 17:28
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa