Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z bryndzy i twarożku

Składniki:


• 10 dkg bryndzy
• 15 dag twarożku
• 15 dag wedzonej makreli
• 5-7 rzodkiewek
• 3 cebule ze szczypiorkiem
• zielony koper
• sól
• pieprz
• papryka
• 1 łyżka gęstej śmietany
• 1 łyżka majonezu

Sposób przyrządzenia:
Bryndzę, twarożek, śmietanę i majonez rozetrzeć. Przyprawić sola i pieprzem, dodać sporo papryki. Cebule pokroić w drobną kosteczkę, szczypior posiekać, rzodkiew pokroić w plasterki, rybę rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać. Posypać posiekanym koperkiem.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *