Kraby w grejpfrutowych kielichach

8213
com_content.article
(Oddano 83 głosów z średnią 4.36 z 5)
Kraby w grejpfrutowych kielichach4.36 out of 5 based on 83 voters.


Składniki:


  • 1 puszka krabów
  • 2 grejpfruty
  • 2łyzki śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Grejpfruty, przeciąć na pół po czym delikatnie wydrążyć miąższ aby nie uszkodzić skórki.
    Następnie miąższ pokroić na kawałki, które przełożyć do salaterki.
    Odsączone kraby dodać do grejpfruta, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Polać jeszcze sokiem wyciśniętym z cytryny i ponownie wymieszać.
    Powstałą masą napełnić połówki grejpfrutów.
    Wstawić do lodówki, aby podać bardzo schłodzone.
    A na sam koniec udekorować jeszcze górę bitą śmietaną.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi