Kotlety z jajek
Kotlety z jajek 4.45 out of 5 based on 258 voters.
Składniki:
- 9 jajek
- 200 g cebuli
- 200 g tartej bułki
- 2 łyżki śmietany
- 100 g masła
- sól
- pieprz
-
Jajka zalać osoloną woda i gotować 9 minut.
W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle.
Następnie ugotowane jajka, obrać i posiekać po czym wymieszać z śmietaną, podsmażoną cebulką, 100 g bułki tartej oraz surowym jajkiem.
Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Z powstałej masy formować kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym maśle.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: wtorek, 11, maj 2010 08:05
- Monika Bartnik