Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety wieprzowe z mango

Składniki:

    • 4 kotlety schabowe z kością
    • 1 duże mango
    • 1 cebula
    • ½ szklanki rodzynek
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka tartego imbiru
    • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kotlety przyprawić. Mango obrać, podzielić na połowę. Jedną połowę pokroić w plastry, odłożyć. Drugą połowę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pokrojone w kostkę mango, cebulę, czosnek, imbir i rodzynki przełożyć do rondla, podlać wodą i powoli dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić i odstawić w ciepłe miejsce. Kotlety lekko zrosić oliwą i upiec w piekarniku, pod koniec pieczenia obłożyć plastrami mango. Upieczone mięso obłożyć na półmisku przygotowanym sosem i plastrami mango. Podawać z frytkami, ziemniakami piure lub ryżem. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *