• 4 piersi z kurczaka
  • 20 dkg grzybów
  • 5 dkg ser żółty tarty
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • tarta bułka
  • olej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby i dusić aż cały płyn wyparuje, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać, przyprawić aby farsz miał ostry smak. Gdy farsz wystygnie dodać jajko, wymieszać. Filet napełnić farszem, otwór spiąć wykałaczką. Kotlety panierować w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi