Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koreczki w bakłażanie

Składniki:

    • 2 bakłażany
    • 2 pomidory
    • 2 ugotowane na twardo jajka
    • kilka plastrów żółtego sera
    • płaty śledziowe
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki śmietany
    • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    • sól, pieprz
    • olej


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone bakłażany pokroić wzdłuż na plastry. Posolić każdy plaster pozwolić aby obciekły z wydzielającego się sosu, popieprzyć. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć każdy plaster przez chwilkę z obu stron. Obsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Każdy plaster rozkładać na płaskim talerzu, nakładać po plastrze pomidora, sera, jajka i kawałku wymoczonego, solonego śledzia. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczką, odstawić do lodówki. Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Podając koreczki ułożyć je na półmisku, każdy polać przygotowanym dresingiem, oprószyć grubo mielonym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *