Kolorowa zupa jarzynowa Iwony
Kolorowa zupa jarzynowa Iwony4.67 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 5 ziemniaków
- ½ kg pomidorów
- 1/2 kalafiora
- 2 pory
- 3 ząbki czosnku
- 1 małe opakowanie makaronu gwiazdki
- 10 dkg zielonego groszku
- ½ szklanki śmietany
- olej do smażenia
Sposób przyrządzania:
Obrane ziemniaki i pomidory pokroić w drobną kostkę, włożyć do garnka zalać wodą i postawić na ogniu. Pokrojone pory i czosnek podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka z ziemniakami i pomidorami, dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować 10 minut, następnie dodać drobny makaron i groszek. Po kolejnych 10 minutach zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: środa, 26, październik 2011 15:34
- Iwona Podgórna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa