Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa zupa jarzynowa Iwony

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • ½ kg pomidorów
  • 1/2 kalafiora
  • 2 pory
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 małe opakowanie makaronu gwiazdki
  • 10 dkg zielonego  groszku
  • ½ szklanki śmietany
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:
Obrane ziemniaki i pomidory pokroić w drobną kostkę, włożyć do garnka zalać wodą i postawić na ogniu. Pokrojone pory i czosnek podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka z ziemniakami i pomidorami, dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować 10 minut, następnie dodać drobny makaron i groszek. Po kolejnych 10 minutach zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *