Kluski ziemniaczane
Kluski ziemniaczane 4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- kawałek słoniny
- sól
Sposób wykonania:
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce ( nie odciskać powstałego soku).
Następnie dodać mąkę aby całość się zagęściła.
Odrywać placami małe kawałki, które wrzucać na osolony wrzątek.
Gotować do miękkości.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 27, październik 2010 08:44
- Artur Stępkowski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak