Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsy rybne Beaty

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na klopsy rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetu rybnego, jajka, cebuli, kajzerki i przypraw.  
 

Składniki:

  • 60 dag fileta rybnego
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sucha kajzerka 
  • 1 szkl mleka
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 

Sposób wykonania:

  1. Filet rybne zemleć.
    Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć go na patelni.
    Wówczas przełożyć do fileta rybnego.
    Wbić jajko i dodać bułkę namoczoną w mleku.
    Obraną cebulę drobno posiekać i również wrzucić do ryby.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Z powstałej masy formować małe klopsy.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć z obu stron na zloty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *