Poznaj sekret przepisu na pyszne kotlety jagnięce. Aby wykonać ten przepis oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, czerwonego wytrawnego wina, cząbru i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 4 kotlety jagnięce z kością
- 3 ząbki czosnku
- 1 lampka czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczką cząbru suszonego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek drobno posiekać.Zalać go czerwonym winem.Dodać jeszcze cząber, sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięso przegryzło się z przyprawami.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.Kłaść na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażyć na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4