Gorąco polecamy sprawdzony przepis na klopsy rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetu rybnego, jajka, cebuli, kajzerki i przypraw.
Składniki:
- 60 dag fileta rybnego
- 10 dag boczku wędzonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- sucha kajzerka
- 1 szkl mleka
- ½ łyżeczki tymianku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Filet rybne zemleć.Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć go na patelni.Wówczas przełożyć do fileta rybnego.Wbić jajko i dodać bułkę namoczoną w mleku.Obraną cebulę drobno posiekać i również wrzucić do ryby.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.Z powstałej masy formować małe klopsy.Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 4