Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki po Bawarsku

 

Składniki:

 

  • 50 dkg mielonej wieprzowiny
  • ¼ szklanki bułki tartej
  • 1 lekko roztrzepane jajko
  • ¼ szklanki wody
  • ½ szklanki posiekanej cebuli
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 łyżeczka keczupu
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
W misce połączyć wszystkie składniki, oprócz wędzonego  boczku. Z masy mięsnej formować małe kulki o średnicy 3 cm. Na patelni usmażyć boczek, rozdrobnić. Na tej samej patelni smażyć klopsiki i boczek. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu, ułożyć na talerzu, posypać skwarkami z boczku. Doskonale smakują z gotowanymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *