Kebaby z grilla
Kebaby z grilla4.61 out of 5 based on 329 voters.
Składniki:
• 60 dag mięsa mielonego,
• 2 ząbki czosnku,
• 1 cebula stara,
• mięta,
• łyżka czerwonej papryki,
• sól,
• pieprz,
• olej;
Sos:
• 2 szkl. jogurtu naturalnego,
• 2 starte ogórki,
• sok z połowy cytryny,
• pęczek pietruszki,
• koperku, mięty,
• ½ łyżeczki zmielonego kminku,
• sól,
• pieprz.
Sposób przyrządzenia:
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, paprykę, cebulę starta, czosnek, sól, pieprz, mieszamy, dodajemy odrobinę mięty (niekoniecznie), wyrabiamy. Rękami naoliwionymi formujemy okrągłe kebaby, do każdego wbić drewniany patyczek i dać na grilla. Składniki sosu wymieszać, podawać do upieczonych kebabów.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: sobota, 16, kwiecień 2005 00:00
- trunksql
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla