Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebaby z grilla

Składniki:


• 60 dag mięsa mielonego,
• 2 ząbki czosnku,
• 1 cebula stara,
• mięta,
• łyżka czerwonej papryki,
• sól,
• pieprz,
• olej;

Sos:
• 2 szkl. jogurtu naturalnego,
• 2 starte ogórki,
• sok z połowy cytryny,
• pęczek pietruszki,
• koperku, mięty,
• ½ łyżeczki zmielonego kminku,
• sól,
• pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, paprykę, cebulę starta, czosnek, sól, pieprz, mieszamy, dodajemy odrobinę mięty (niekoniecznie), wyrabiamy. Rękami naoliwionymi formujemy okrągłe kebaby, do każdego wbić drewniany patyczek i dać na grilla. Składniki sosu wymieszać, podawać do upieczonych kebabów.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

3 comments for “Kebaby z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *