Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza jęczmienna z wołowiną

Składniki:

  • 1 kg siekanej wołowiny
  • 3 cebule
  • ząbek czosnku
  • 4 szkl poszatkowanej kapusty
  • 3 szkl bulionu wołowego
  • łyżeczka kminku
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 ½ szkl kaszy perłowej

Sposób wykonania;
Na rozgrzanym oleju wymieszanym z wodą przesmażyć mięso razem z posiekanym czosnkiem około 5 minut.
Po ty czasie zdjąć z ognia a do patelni wrzucić posiekaną cebulę i p około minucie dorzucić posiekana kapustę, marchewkę, kminek, bulion oraz pieprze.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać kaszę i gotować pod przykryciem 12 minut.
Na koniec połączyć  z wołowiną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *