Karp gotowany w jarzynach
Karp gotowany w jarzynach4.47 out of 5 based on 324 voters.
Składniki:
- karp około 1,5 kg
- jarzyny jak na rosół
- liście laurowe
- kilka ziaren białego pieprzu
- ziela angielskiego
- sól
Karpia umyć, sprawić, dokładnie wyfiletować. Z łba usunąć oczy i płaty skrzelowe. Z łba, resztek pozostałych po filetowaniu i jarzyn ugotować esencjonalny wywar i przecedzić. Filety umyć, posolić i osuszyć. Ułożyć ściśle w naczyniu, zalać wywarem tak aby był przykryty. Gotować na bardz małym ogniu przez 20 minut. Podawać ugarnierowane jarzynami z wywaru.
Sposób filetowania: http://pychotka.pl/pychotka/content/view/957/55/
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: czwartek, 08, grudzień 2005 00:00
- tinca
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla