Karczochy z masłem cytrynowym
Karczochy z masłem cytrynowym 4.81 out of 5 based on 290 voters.
Składniki:
- 4 karczochy
- 4 cytryny
- 2 łyżki całych nasion kolendry
- 2 łyżki soli
- 250 g niesolonego masła
Sposób wykonania:
-
5 litrów wody zagotować, wówczas wcisnąć do niej sok z 3 cytryn, nasiona kolendry oraz sól.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie włożyć karczochy pokrojone na 5 cm kawałki i gotować kolejne 15 minut.
W między czasie roztopić masło po czym wymieszać go z sokiem z pozostałej cytryny.
Ugotowane karczochy podawać z masłem cytrynowym.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj
- Szczegóły
- Kategoria: Karczochy
- Opublikowano: środa, 25, listopad 2009 08:22
- Alicja Bugaj
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak